CALL FOR PAPERS

De 28ste VLW vindt plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 maart in het Mechelen, België. 

De VLW heeft als doel om het logistieke onderzoek te versterken en naar een hoger niveau te brengen. Zoals gebruikelijk gaan we in een informele setting, inhoudelijk de diepte in met relevante en recente ontwikkelingen in de logistiek. Tijdens deze tweedaagse is er alle ruimte voor een goed gesprek en prettige ontmoetingen.

Op de VLW hoort u de actuele resultaten uit het onderzoeksveld en wordt er naar aanleiding daarvan gediscussieerd over de mogelijkheden, behoeften en knelpunten in logistiek. Deelnemen aan de VLW vraagt om een actieve bijdrage van de deelnemers. In parallelsessies en rondetafelgesprekken krijgen de deelnemers van elkaar de actuele resultaten uit het hele onderzoeksveld te horen, en kunnen volop in discussie gaan. Alle deelnemers brengen papers of discussiestellingen in, en bediscussiëren bevlogen, maar met respect voor elkaar, de mogelijkheden, behoeften en knelpunten van goederenoverslag, -vervoer en -distributie. Naast een conference diner is een bedrijfsbezoek opgenomen in het programma.

Voor wie

De VLW is in het bijzonder interessant voor onderzoekers die hun ervaringen, resultaten, ideeën willen delen, voorleggen aan anderen en voor iedereen die geïnteresseerd is in logistiek onderzoek; Onderzoekers van universiteiten, hogescholen, onderzoeksbureaus, in onderzoek en innovatie geïnteresseerde deelnemers vanuit overheden, bedrijven en instellingen zijn van harte welkom.

Rondetafelgesprekken

De onderwerpen van de rondetafels in deze editie zijn: E-Commerce & Elektrificatie, Autonoom vervoer, Grondstoffentekort en Human Capital.

Papers en discussiebijdrages

Om deel te kunnen nemen aan de VLW wordt er van u een paper of een discussiebijdrage verwacht. De richtlijnen hiervoor hier te vinden. U kunt zich nu registeren als deelnemer

Wildcards

Ook dit jaar maken Bivec en Connekt het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden via wildcards deel te nemen aan VLW.
Bivec stelt voor haar leden drie wildcards beschikbaar, in het bijzonder voor jonge onderzoekers.
Connekt stelt namens de Topsector Logistiek 10 wildcards ter beschikking voor mkb’ers of zzp’ers die een paper over een Topsector-project willen indienen. Neem contact op met Machteld Leijnse voor de precieze voorwaarden.

De deadline voor het indienen van papers is 26 januari 2023.
Discussiebijdragen dienen ingediend te worden vóór 16 februari 2023.