Onder projectnaam Sharing Logistics doet Hogeschool Rotterdam – samen met praktijkpartners – een groot onderzoek naar de deeleconomie als veelbelovende ontwikkeling in de logistieke sector.

Binnen het project wordt toegepast onderzoek gedaan naar de mate waarin logistieke concepten die zijn gebaseerd op de deeleconomie, kunnen bijdragen aan een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van CO2 en stikstof (N2) en aan het verhogen van de efficiency binnen de sector. Het onderzoek omvat meerdere deelprojecten binnen vijf focusgebieden: stadsdistributie, bouwlogistiek, transport & warehousing, zorglogistiek en servicelogistiek. Smart ICT en human capital lopen als een rode draad door alle deelprojecten. 

De eerste resultaten van dit onderzoek zullen gepitched worden door Alexander de Vries (bouwlogistiek), Mohamed Ouasghiri (zorglogistiek), Pim Warffemius (service logistiek), Mark Wiersma (kennisdisseminatie Human Resource) en onder voorbehoud Nick van den Band (stadslogistiek). Interessant zijn de overeenkomsten en verschillen in de voorgestelde deelgebieden.